utorok 21. decembra 2010

Vianoce... kúzelné slovíčko

Vianoce... kúzelné slovíčko, ktoré snáď nikoho nedokáže nechať chladným. U obchodníkov vyvoláva predstavu ľahšieho zárobku, u detí predstavu rozžiareného stromčeka a pod ním kopy darčekov, u veriacich zbožnosť a zamyslenie sa nad narodením Krista, u ďalších predstavu hodín strávených v kruhu najbližších, akési pozastavenie kolotoča striedajúcich sa bežných pracovných a domácich povinností. U väčšiny ľudí je Štedrý večer spojený s rodinnou tradičnou večerou, prípitkom či príhovorom, prianím si zdravia a Božieho požehnania, niekde spomienkami na tých, ktorí pri stole s nimi sedávali, ale už nesedia a nikdy viac sedieť nebudú. Častokrát sú to blízki, ktorých im vzala zákerná choroba a miesto pri stole je pre nich už len symbolicky prestreté... Život sa však nezastavuje, kráča ďalej...
Čo viac povedať – snáď len toľko: Nech sú tieto Vianoce pre všetkých čo najkrajšie, aby pri slávnostných stoloch panovala pokojná a príjemná atmosféra, aby sa všetci obdarovaní tešili z darčekov, ktoré si nájdu pod stromčekom a darujúci zasa z pohľadu na svojich blízkych netrpezlivo otvárajúcich ich balíčky.

Všetkým prajem pevné zdravie a tým, ktorí o svoje zdravie práve bojujú – veľa síl a trpezlivosti počas liečby a vieru, že bude úspešná.

Tak teda - Šťastné a veselé...



Daniela Panáková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára