sobota 2. februára 2013

Bratislavské centrum ide do Nitry


V piatok 22. februára 2013 organizuje bratislavské centrum pomoci výlet do Nitry. Počas jedného dňa spoznáte historické pamiatky tohto stáročného mesta, jeho zákutia, ale zároveň i kvalitu a krásu divadelných dosiek Divadla Andreja Bagara.

 A čo Vás čaká?

 Prehliadka Horného mesta:

Františkánsky kostol sv. Petra a Pavla s kláštorom, Pribinovo námestie, Námestie Jána Pavla II., Katedrála sv. Emeráma, Vazulova veža, Kazematy, Diecézne múzeum

Divadelné predstavenie Pýcha a predsudok:

Klasický príbeh lásky a nenávisti hovorí o osudoch piatich sestier Bennetových, ktoré ich matka vedie pevnou rukou k životnému názoru, podľa ktorého je žena šťastná len vtedy, keď sa bohato vydá. Jediná Elizabeth sa tomuto modelu úspešne vzpiera, plne podporovaná detinským otcom. Keď sa v blízkom zámočku zabýva slobodný a hlavne bohatý pán Bingley, všetci Bennetovci, na čele s mamičkou zavetria šancu na výhodný sobáš. Najstaršia dcéra Jane, citlivé a krásne dievča pánovi Bingleymu okamžite podľahne. Mladšia Elizabeth sa pozdáva jeho priateľovi pánovi Darcymu, ktorý však vyzerá ako veľký snob a okrem toho „má prsty“ v zauzlení vzťahu Jane a pána Bingleyho. Ale pán Darcy na začiatku takisto Elizabeth odmieta... Ale ako to bolo naozaj – to sa už dozviete v inscenácii! 
 Predstavenie trvá 3h 30´

 Prihlásiť sa môžete do 11. februára 2013 na recepcii CP LPR v Bratislave alebo emailom na janka@lpr.sk.

 Výlet je určený pre pacientov navštevujúcich Centrum pomoci LPR v Bratislave.

 

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára