pondelok 15. októbra 2012

Zacielené na prevenciu!



Prevencia je cestou ako včas zachytiť a liečiť rakovinové ochorenie a tým zvýšiť šancu na uzdravenie. Každá žena by mala poznať samú seba a nepodceňovať akúkoľvek zmenu zdravotného stavu.


Absencia aktívneho pohlavného života, dlhý čas od pôrodu, nedostatok času či vyšší vek nie sú dôvodom na zanedbávanie pravidelných prehliadok.



Téme prevencie sa venuje aj Liga proti rakovine v rámci kampane pod názvom „Prevencia u žien - Predíďme chorobe spoločne!“. Kampaň s dĺžkou jedného mesiaca prebieha formou teasingu. Od 1. do 10. októbra ste sa mohli stretnúť, na prvý pohľad, s pochmúrnym vizuálom, ktorého cieľom bolo vyvolať záujem a zamyslenie sa nad tým, čo v nás vyvoláva strach (www.lpr.sk). Od 10. októbra sa kampaň preklopila do svojej druhej fázy, počas ktorej sa nám všetkým prihovára sympatický lekár. Ten nás oslovuje i posmeľuje, aby sme sa nebáli preventívnych prehliadok.





A keďže sa október nesie v znamení prevencie, rovnako sa aj my budeme na blogu zaoberať nielen prevenciou, ale i liečbou a s ňou súvisiacimi otázkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára